Over ons

Parelss is opgericht door Mariëlle Stolker en naast de eigen entiteit zijn er samenwerkingsverbanden tussen verschillende organisaties.

Over Mariëlle Stolker

Mensen boeien me enorm. Natuurlijk de mens als individu. De fysieke mens die zo ingenieus is samengesteld dat het blijft verwonderen. De mens met zijn emoties, zijn overtuigingen en drijfveren die bijdragen, of juist niet. De mens met zijn denkvermogen om dromen te bereiken en zich spiritueel te ontwikkelen en energie te laten stromen. Als ik met mensen werk is het fascinerend te ontdekken hoe deze lagen elkaar beïnvloeden en te zien hoe daar beweging in komt.

Eind jaren 90 maakte ik kennis met voetreflexologie en drukpunten op hoofd en nek en was gefascineerd door het effect op bijvoorbeeld hoofdpijn. Vijf jaar later wilde ik hier serieus mee verder gaan. Het begon met de opleiding voetreflexologie (pododynamica) in combinatie met andere technieken, massage- en therapievormen. Sinds 2010 houd ik me bezig me coachen en in 2014 heb ik de opleiding tot Enneagram IntegratieKunde (EIK) Coach afgerond. Dit laatste heeft me veel tools aangereikt om bij blokkades te komen en deze te desintegreren. In 2013 heb ik de opleiding Medische Basiskennis met succes afgerond.

Daarna kwam Touch for Health en de Sedona Loslaat methode op mijn pad en die zijn nu ook onderdeel van de aanpak en werkwijze bij zowel het lichaamswerk als bij coaching. De trainersopleiding die ik in 2017 heb gevolgd, geeft tools om ook in groepen met de kennis van het enneagram, van Sedona, van groepsprocessen en transformatie aan de slag te gaan. Het enneagram - een waardevol model dat inzichten geeft in de persoonlijkheidsstructuur, maar daarnaast mooie andere lagen blootlegt - vormt vaak de basis bij coaching en in de trainingen.

Hoe de mens in een team of een groep opereert, levert mooie inzichten. Het is ongelofelijk als je kunt ontrafelen hoe invloed op elkaar doorwerkt. Vertrouwen is de basis van alles. Met vertrouwen kan je veiligheid geborgen en kan je verbinden en groeien.

Elke ontmoeting brengt me bij ont-wikkeling. Wat geeft beweging en wat is jouw pad? Wat stopt je en hoe kom je in de flow? Waar ligt jouw kern en hoe laat je los je wat jou tegenhoudt? Hoe kom je weer in balans, in je kracht, bij jouw potentieel? Ik ga met je mee op zoek naar jouw kern, weer lekker in je vel, ontspannen, naar wel-zijn.

Afgelopen jaren heb ik als groepscoach, trainer en coach mensen en groepen laten groeien en ont-wikkelen. Mijn brede kennis en inzicht combineer ik bij alles wat ik doe met een vleugje spiritualiteit, luchtigheid en met m’n pragmatische aanpak. De kennis van het enneagram geeft daarbij veel inzicht. Inzicht in verbanden en diepere lagen en dat geeft bewust-zijn. En als er bewust-zijn is, kun je kiezen en dat geeft vrijheid. Mensen zijn bijzonder en ik wens iedereen zelfinzicht toe om dromen waar te maken en de kracht in jezelf (weer) te ontdekken.

Mijn specialisaties:

• Persoonlijke ontwikkeling
• Coaching in werk
• Loslaten van fysieke sensaties, overtuigingen, gedachten
• Ontspannen en welzijn

Samenwerkingsverbanden

Om klanten een gevarieerd en kwalitatief sterk aanbod te doen werkt Parelss samen met een aantal organisaties:

Enneagram College

Enneagram college

Veel van de kennis en technieken van Parelss komen van het Enneagram College. Willem Jan van de Wetering is een autoriteit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hij is auteur van ruim 50 boeken op dit gebied en geeft lezingen, trainingen en opleidingen. Hij heeft zich gespecialiseerd in het Enneagram. De EIK-methode (Enneagram IntegratieKunde) die Willem Jan ontwikkelde wordt ingezet om je bij jouw kern te brengen. De meeste mensen zijn in hun leven van karakter veranderd door wat ze hebben meegemaakt. Die verandering komt voort uit een overlevingsstrategie. Die aanpak helpt even maar nooit lang. Echte problemen kun je alleen oplossen vanuit je essentie, vanuit diegene die je echt bent.

We are Youmen ('Human')

youmen

Youmen is een samenwerking van een aantal Enneagram coaches en trainers met elk hun eigen specifieke kennis en achtergrond. Het Enneagram College maakt hier ook deel van uit. Binnen dit collectief is het Transformatiemodel ontwikkeld specifiek voor ontwikkeltrajecten voor teams.

Coachingskamer Eindhoven

Sabine

Samen met Sabine Lodewijks van Coachingskamer Eindhoven heeft Parelss verschillende workshops ontwikkeld voor zowel particulieren als het bedrijfsleven. Zie hiervoor onze workshops. Coachingskamer Eindhoven is één van de merken van QMandS.